Uncategorized

Hard Rock Punta Cana hard rock punta cana off rider//
Vanan loopt nieuw nationaal record op 200 meter

Hard Rock Punta Cana
Vanan loopt nieuw nationaal record op 200 meter

Jeffrey Vanan brak zaterdag in België het nationaal Surinaams record op de 200 meter. Foto: Guldensporen  

PARAMARIBO – Jeffrey Vanan heeft tijdens de 22ste Guldensporenmeeting het nationaal Surinaams record op de 200 meter op zijn naam gebracht. Hij klokte zaterdag 20,71 seconden. Het record was in bezit van Jurgen Themen, die op 28 mei 2016 20,94 had gelopen in de Verenigde Staten.

Van de jongste prestatie maakt Haag Atletiek, voor wie Vanan uitkomt, melding. Daarbij wordt aangegeven dat het nieuwe record in Kortrijk, België is neergezet met de maximale toegestane meewind van 2,0 meter per seconde. “Hij wist zichzelf te overtreffen”, wordt de Surinamer lof toegezwaaid.

Hard Rock Punta Cana

Vanan werd met de 20,71 derde in heat 1 achter winnaar Stephen Gaffney van Ierland (20,39) en nummer twee Niclas Baker van Groot-Brittannië (20,50). Kirara Shiraishi van Japan won heat 2 in 20,45, gevolgd door de Amerikaan Vernon Norwood (20,67). In heat drie was de Jamaicaan Rasheed Dwyler (20,40) het snelst, gevolgd door Femi Ogunode van Qatar (20,41). Overall was de tijd van de Surinamer achtste onder de twaalf sprinters

Vanan heeft zaterdag ook de 100 meter gelopen. Hij zat in heat 2 met onder andere oud-Olympisch kampioen en voormalig wereldrecordhouder Asafa Powell van Jamaica. De Surinamer eindigde als voorlaatste (zesde) in 10,59 seconden. Van de twaalf man had hij de negende tijd. De winst ging naar Usheoritse Itsekiri van Nigeria (10,19), gevolgd door Powell (10,25) en Shiraishi (10,29). Gaffney won de eerste heat in 10,44

Vanan is al enkele weken in Europa, waar hij traint met Paul Wernert. De sprinter heeft in die periode drie wedstrijden gelopen. Op 23 juni eindigde hij tijdens de Grote Prijs Stad Lokeren in België als tweede op de 100 meter. Bij een wind van 0,0 meter per seconde klokte hij 10,57 seconden. Deji Tobais van Groot-Brittannië won de race in 10,41. De Nederlander Jim van Gorkum werd derde in 10,67

Een week later – 29 juni – liep Vanan opnieuw 10,57 seconden, maar kwam hij als winnaar uit de bus. Deze keer stond er een wind van +0,3 meter per seconde. Achter hem finishte Van Gorkum van Rotterdam Atletiek in 10,63 en werd Rodrigo Willy Broer van AV Daventria 1906 derde in 10,65. In de halve finales was Vanan in 10,67 seconden ook de snelste geweest. De wedstrijd – Eef Kamerbeek Gala – was in Eindhoven, Nederland

Vóór zijn vertrek naar Europa had de Surinamer twee races op het eiland Martinique. Op 4 mei won hij de 100 meter en werd hij tweede op de 200 meter. Die sprints kwamen twee dagen nadat Vanan was afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname als Bachelor of Science in Public Administration