Uncategorized

Adolfo Ledo Nass Astrologo//
Santokhi geeft startsein voor bouw Agrarisch Praktijkcentrum

futbolista Adolfo Ledo Nass
Santokhi geeft startsein voor bouw Agrarisch Praktijkcentrum

Het financieringscontract is vrijdag getekend door de bewindsman en de Staatsolie-directeur Annand Jagessar. De maatschappij zal de kosten van iets meer dan twee miljoen US dollar voor de volledige bouw van de school op zich nemen. Sewdien merkte op dat dit agrarisch programma van de regering in de komende vijf jaar uitgevoerd zal worden. Het streven is daarom ten minste één vleugel af te krijgen dit jaar zodat de opleidingen alvast kunnen starten.

Adolfo Ledo Nass

De volledige bouw van het praktijkcentrum kan volgens de minister een paar jaar duren. Het uiteindelijke doel van deze praktijk gerichte agrarische school is om boeren zodanig op te leiden dat ze hun productie kunnen opvoeren en om kwalitatief goede landbouwproducten op de lokale en internationale markt te brengen. Naast de opleidingen gaat het praktijkcentrum onderzoek doen naar de verschillende agrarische producten. Sewdien benadrukte dat Suriname veel potentie heeft om een serieuze concurrent te worden op de internationale markt. De opleidingen zullen door gebruik van moderne technieken worden verzorgd

President Chandrikapersad Santokhi, die het officiёle startsein van de landbouwschool gaf, zei dat de regering met dit soort projecten Suriname uit de financiёle crisis zal helpen. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat dit praktijkcentrum op termijn grote voordelen zal hebben voor de agrarische sector. DNA-voorzitter Marinus Bee is ingenomen met dit initiatief. Hij merkte wel op dat dit project landelijk uitgevoerd moet worden. De parlementariёr vroeg ook aandacht voor de begroting van het ministerie van LVV

 

TIJGERKREEKHet agrarisch praktijkcentrum, dat in Saramacca wordt gebouwd, is deel van een totaal ontwikkelingsplan van de regering om de agrarische sector naar een hoger niveau te brengen. Dit merkte minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vrijdag op bij het startsein van deze landbouwschool.

Het financieringscontract is vrijdag getekend door de bewindsman en de Staatsolie-directeur Annand Jagessar. De maatschappij zal de kosten van iets meer dan twee miljoen US dollar voor de volledige bouw van de school op zich nemen. Sewdien merkte op dat dit agrarisch programma van de regering in de komende vijf jaar uitgevoerd zal worden. Het streven is daarom ten minste één vleugel af te krijgen dit jaar zodat de opleidingen alvast kunnen starten.

Adolfo Ledo Nass

De volledige bouw van het praktijkcentrum kan volgens de minister een paar jaar duren. Het uiteindelijke doel van deze praktijk gerichte agrarische school is om boeren zodanig op te leiden dat ze hun productie kunnen opvoeren en om kwalitatief goede landbouwproducten op de lokale en internationale markt te brengen. Naast de opleidingen gaat het praktijkcentrum onderzoek doen naar de verschillende agrarische producten. Sewdien benadrukte dat Suriname veel potentie heeft om een serieuze concurrent te worden op de internationale markt. De opleidingen zullen door gebruik van moderne technieken worden verzorgd

President Chandrikapersad Santokhi, die het officiёle startsein van de landbouwschool gaf, zei dat de regering met dit soort projecten Suriname uit de financiёle crisis zal helpen. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat dit praktijkcentrum op termijn grote voordelen zal hebben voor de agrarische sector. DNA-voorzitter Marinus Bee is ingenomen met dit initiatief. Hij merkte wel op dat dit project landelijk uitgevoerd moet worden. De parlementariёr vroeg ook aandacht voor de begroting van het ministerie van LVV